Hajdúszoboszlói strand

A Hajdúszoboszlói Strand főbejáratát a Fürdő utca és József Attila utca között lévő hangulatos parkból közelítheti meg. Ez a park ad otthont az év során a különböző gasztronómiai rendezvényeknek. A strandfürdő hagyományosan május elejétől szeptember végéig működik.

A strand főbejáratánál több pénztár is üzemel a zsúfoltság elkerülésére. A grandiózus kapun áthaladva a tágas parkba jut, melynek jobb oldalán három gyógyvizes medencét pillanthat meg. Ezek a medencék télen-nyáron használhatóak, de szezonon kívül csak a gyógyfürdő téli bejáratából közelíthetőek meg. A sétányon tovább haladva a férfi illetve női zuhanyzót, tőlük balra az öltöző kabinsort találja. Ha nem vásárol kabinjegyet, akkor a főbejárat közelében lévő szekrényes öltözőt használhatja. A kabinsor túloldalán értékmegőrző működik, melynek széfjét csekély térítés ellenében naponta többször is kinyittathatja.

Az értékmegőrzőt elhagyva a Hajdúszoboszlói strand egyik legkedveltebb medencéjéhez érkezik, a pezsgőfürdőhöz. Az utóbbi évek vívmányaként a medence egy részére guruló árnyékoló berendezést szereltek. A pezsgőfürdő medencéinek két oldalán vendéglátó egységek sokaságát találja. A magyaros, bográcsos látványkonyha íncsiklandó kínálatától kezdve a kínai étterem egzotikus kínálatáig sokféle választék között választhat. Természetesen a strandokon szokásos palacsinta és lángossütő is része az ételkészítők kavalkádjának. A kialakult versenyhelyzet miatt, mára egyre több étterem kínál elfogadható áru menüket.

A pezsgőmedence közelében a hagyományos, de mára ismét széles tömegeket vonzó hullám medence, vele párhuzamosan a gyermekmedence található.   A gyermekmedence víziló szobrai kedvenc mászó és lovagló helye a csöppségeknek.

Az utóbbi években animációs műsorokkal, Hajdúszoboszló és Debrecen művészeti iskoláinak műsoraival is szórakoztatják a nagyérdeműt. A színpad látványosságait akár az előtte elterülő medence hűs vizéből is nézheti.

Folytassuk utunkat a pezsgőfürdőtől északra, ahol egy kis csónakázótavat talál. A csónakázó tóban a csónakból, vízibicikliből jól megfigyelhető arany és ezüst pikkelyű halak úszkálnak. A strandolók egyik kedvenc szórakozása a halak etetése. A tó közepén egy kis szigeten halászcsárda várja a hagyományos magyaros ízek kedvelőit.

A tótól keletre a strand legújabb medencéit és vízi látványosságait találja.  A tótól tovább haladva jut el a Hajdúszoboszlói Strand másik attrakciójához, a tengerparthoz. Itt található Magyarország legnagyobb épített strandmedencéje. A hatalmas medence egyik partján homokos tengerpartot találunk igazi pálmafákkal. A túlsó oldalon egy partra vetett hajó ad helyet egy kiváló étteremnek. Melyik asztalához ülne be szívesen a családjával vagy a barátaival?

A strandon a nyár folyamán több nagyszabású fürdőbált rendeznek. A hajó közepén kialakított színpadon lépnek fel a rendezvények művészei.  A tengerparttól keleti irányban feszített víztükrös úszómedencét találunk, mely akár úszóversenyek megrendezésére is alkalmas.

A strand keleti része főképp a gyermekek vízi paradicsoma. Többféle medence került itt megépítésre. Sekély vizű medence apró csúszdákkal, vízi játékokkal a legkisebbeknek, normál mélységű medence tekervényes csúszdával a nagyobbaknak.

Hajdúszoboszló strandján sohasem fog megéhezni és megszomjazni. Jártában-keltében mindenütt büfékbe, halsütőkbe, sör és üdítőital árusító üzletekbe ütközik. A strand több pontján is fogyaszthat a gyerekeivel frissen facsart narancslevet. A Little Charles Coffee üzleteiben a világ összes kávéültetvényéről kóstolhat a barátaival frissen pörkölt kávét. Sokak kedvence a minifánk, melynek látványsütődéi több ponton is kelletik magukat. Kóstolja meg Ön is!

Jöjjön el! Várja a családjával együtt Hajdúszoboszló strand és fürdőkomplexuma.