Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő

A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő már nyolc évtizede országhatárainkon túl is híres jódos, brómban és konyhasóban gazdag gyógyhatású vizéről. Az ezer méteres mélységből feltörő gyógyvíz kiválóan használható ízületi gyulladások és sportsérülések kezelésére is.

Hungarospa Hajdúszoboszló gyógyfürdő és strand

A gyógyfürdő a Hungarospa fürdőkomplexum szerves része. Ma már nem csak kiváló hatású gyógyvizével, hanem korszerűen felszerelt gyógyászati központjával is várja. Itt található Magyarország balneológiai kezeléseinek egyik legjelentősebb centruma. A kezeléseknek nem csak egészség megőrző, hanem egészség visszaállító hatása is van. Egyértelműen bizonyított, hogy a Gyógyfürdő kezelésein résztvevő emberek egészségesebben, fiatalosabban térnek haza otthonaikba Hajdúszoboszlóról. A fiatalság megőrzése, illetve a fiatalság visszanyerése, minden ember legfőbb vágya. Ön is vágyik fiatalsága visszanyerésére?

A gyógyfürdő bejárata közvetlenül a buszpályaudvar szomszédságában található, így az idősebb, gépkocsit már nem vezető emberek számára is könnyen megközelíthető. A fürdő bejáratán belépve (téli bejárat) kellemes előtér fogadja. Ebben az előtérben találhatók a pénztárak, illetve itt tud időpontot egyeztetni a legkülönbözőbb gyógyászati kezelésekre. A gyógyászati kezelések TB támogatással, háziorvosi beutaló nélkül is elérhetőek.  Így 1200 Ft (törzsvendégeinknek 1100 Ft) napi díj ellenében már elérhető a fürdőbelépő, és napi három féle gyógykezelés. A legnépszerűbb kezelések a gyógymasszázs, az iszapkezelés és különösen a hölgyek körében a víz alatti torna. Igénybe veszi ezeket a kezeléseket Hajdúszoboszlón?

A pénztárak előteréből nyílik a fürdőorvosok (akik kiváló reumatológus szakorvosok) rendelőinek várója. Mivel több orvos is rendel egyszerre, ezért a fürdőbe való belépésekor rendkívül rövid várakozási idővel kell számolnia. Ne felejtse el magával hozni TB kártyáját, személyi igazolványát és lakcímkártyáját a kedvezmények igénybevételéhez. Ha nem rendelkezik ezekkel az igazolványokkal, akkor 1600 Ft térítés ellenében napijegyet válthat a gyógyfürdőbe.

A jegyellenőrzés után a gyógyfürdő tágas belső terébe lép. A földszinten jobb kéz felé kellemes vendéglátóhely fogadja, ahol friss cukrászsüteményeket, kávét és csapolt sört fogyaszthat. Ennek közelében csekély összegért értékmegőrzőt üzemeltet a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő. A kabinok egy részét a földszinten, másik felét az emeleten találja. Ha nem vásárol kabin jegyet, akkor díjmentesen veheti igénybe a szekrényes öltözőt.

A gyógyászati kezelések részben a földszinten, részben a lifttel is megközelíthető emeleten történnek. A földszinten strandcikkeket vásárolhat, illetve megveheti kedvelt napi és hetilapjait is. Ebédelési lehetőséget két önkiszolgáló étteremben is találhat. Az egyik a fürdő földszintjén található, a másik az Aqua Palace épületében, amit zárt folyosó köt össze a gyógyfürdővel.  Az öltözőből először a zuhanyzóba, majd a fedett medence térbe jut, ahol 3 különböző méretű és vízhőmérsékletű gyógyvizes medencét talál. A medencetér üvegezett oldalainál kényelmes ülő, pihenésre alkalmas bútorokat talál. A medencetér keleti oldalán vízi alagúton keresztül egy belső udvarra jut, ahol két féle vízhőmérsékletű gyógy élménymedence üzemel. Meghatározott időnként oldalsó vízi masszázs, alulról ömlő vízi zuhatag, felső hátdögönyöző váltogatja működését. A belső udvar télen is sokáig tartja a gőzölgő víz melegét, így a feje is kellemes melegben van. Próbálja ki, milyen kellemes és gyógyító hatású!

A gyógyfürdő zárt medenceterének nyugati oldalán, fűtött zárt folyosón keresztül a Hajdúszoboszlói strand területére jut, ahol egész évben működik három különböző vízhőmérsékletű medence. Ezek közül kettő élménymedence, ahol a számos vízi látványosság közül az egyik legkedveltebb az egymás mellett kialakított sekély vizű fekvő pezsgőfürdők sokasága. Ennek bugyogásában még a téli gyenge napsugarakban is örömét leli.

A szaunázás szerelmeseire is gondoltak. A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben kiváló szauna teret talál. Megfizethető áron lábápolást kérhet, és a szoláriumot is igénybe veheti.

Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő gyógyító kezelései egészsége megőrzéséhez, visszaállításához

 • az ízületek gyulladásának, és elváltozásának kezelése
 • sportsérülések utókezelése
 • nőgyógyászati betegségek, meddőség kezelése
 • bénulások utókezelése
 • törött csontok utókezelése
 • bizonyos bőrbetegségek kezelése
 • és további gyógyító és regeneráló kezelések egészsége megőrzéséhez és visszaállításához

Több mint 40 féle TB támogatott kezelést vehet igénybe orvosi felügyelet mellett, köztük

 • súlyfürdő,
 • többféle masszázs,
 • iszapkezelés,
 • víz alatti sugármasszázs,
 • gyógytorna,
 • inhaláció,
 • soft-lézer, elektro-, magnetho- és fényterápiák teljes palettája.

A gyógyvizes medencékben alkalmanként 20 percet célszerű eltöltenie, és a fürdést érdemes megismételni napjában többször is. Kérje ki a fürdőorvos tanácsát, hogy milyen időközökkel.

A fürdőzést nem javasoljuk:

 • daganatos és gyulladásos betegségek
 • szív és keringési problémák
 • magas vérnyomás
 • a központi idegrendszer súlyos megbetegedése, gümőkór
 • fertőző betegségek esetén
 • terhes anyák részére

Európa legnagyobb fürdőkomplexuma több mint 40 féle TB támogatott kezeléssel várja Önt is Hajdúszoboszlón. Ugye már tudja, hogy mi várja Önt a városban, ha ezt a szót hallja, hogy „hajdúszoboszló gyógyfürdő”?