Hajdúszoboszlói Aquapark

A Hajdúszoboszlói Aquapark Magyarország első csúszdaparkja. A strand északkeleti részén találja. Az aquaparkot úgy képzelje el, mint egy strandon belüli strandot, amely az aznapi fürdőzésre kicsit többet áldozó fürdővendégek kiváltságos, külön bekerített területe. Az Aquapark bejáratánál különböző színű karszalagokkal látják el a vendégeket, aminek színe függ az aquaparkba befizetett tartózkodási időtől, a használni kívánt csúszdák fajtájától és a fürdőző korától.  Ha kisgyermekes szülőként a gyerekeivel érkezik, akkor külön kedvezményes kísérőjegyet válthat.

A Hajdúszoboszlói Aquaparkba való belépése után legelőször a legkisebbek részére kialakított gyermekcsúszda fogadja.  A sekély vizű medencébe csúszó csöppségei csodálatos vízi világban találják magukat, ahol megfoghatják az anyaelefánt szobor hatalmas lábát, vagy akár felülhetnek az eredeti elefántot hűen utánzó kiselefánt szobor hátára. A gyermekmedencét különböző vízköpők, csobogók teszik még élvezetesebbé gyerekei számára. Ha a kicsik belefáradtak a csúszdázásba, máris mehetnek a modern játékokkal felszerelt játszótérre.

A gyermekmedencét elhagyva egy hármas csúszdát befogadó medencéhez jut. Az Aquapark a befizetett összegért nemcsak napágyat és napernyőt biztosít a látogatóinak, hanem a medence partján sorakozó hatalmas, színes úszógumikat is kölcsönvehetik. Jó is, ha gyorsan beszerez magának egyet, mert ezek az aquapark területén több helyen is hasznos segítőtársának  bizonyulnak majd. Mindjárt itt, ezeknél a csúszdáknál már használhatja is. Sokkal gyorsabb és élvezetesebb a csúszás egy ilyen úszóöv tetején. Ha itt belefáradnak a csúszkálásba, már mehetnek is a barátaival összemérni a csúszásgyorsaságukat, a mögötte elhelyezkedő versenycsúszdán.

Az Aquapark területén sem kell visszatartania magát kedvelt ételei és italai fogyasztásától. Többféle étterem, büfé, fagylaltozó, halsütő és söröző kínálatából válogathat, ha megéhezett és megszomjazott a barátaival és a családjával a sok mozgásban.

Az étkezdék mögött három modern medencét talál, felnőtteknek, gyermekeknek és bébiknek. Különösen kellemes ez egyes nyári forró hétvégéken, amikor a strandon egyre kevesebb a szabad hely a vízben és vízparton egyaránt. Az Aquapark medencéiben ilyenkor is zsúfoltság nélkül fürdőzhet, a partján kényelmes nyugágyban pihenhet. Ha megvannak még a csúszdázáskor használt úszóövei, akkor innen a medencék elől tud vízre szállni a kellemes sodrású folyóra, melynek sodrásában 20 perces ringatózó utazást tehet.

A bátorságát is felmérheti, mert az Aquapark hajdúszoboszlói óriáscsúszdáit a legbátrabbaknak ajánlom kipróbálásra.  A csúszdák 12 méter magas indítótornyán hajdúszoboszlói végzős középiskolások vigyáznak a rendre. Az ő feladatuk hogy a csúszni vágyók betartsák a csúszások közötti biztonságos időközöket. Ők figyelnek a biztonságára.

Szívesen kipróbálná a csúszdákat sorban egymás után? Várja az Aquapark Hajdúszoboszlón!