Hajdúszoboszló Aqua-Palace Élményfürdő

A Hajdúszoboszlói Aqua-Palace Élményfürdő a buszpályaudvartól gyalogosan mindössze 5 perc távolságra várja. Ha autóval érkezik a családjával vagy a barátaival, akkor rendezett gépkocsi parkolóban parkolhat. A fedett élményfürdő Hajdúszoboszlón - Európa legnagyobb fürdőkomplexumában - 15000 m2-en, 1600m2 vízfelülettel, egyszerre 1000 fő befogadására és felhőtlen szórakoztatására alkalmas. Vizi csodák sora várja a medencékben. Ki kell próbálnia. Gyerekeinek életre szóló élménye lesz.

Hajdúszoboszlói élményfürdő

Az Aqua Palace Élményfürdő, Hajdúszoboszló legújabb vízi csodája. Voltaképpen egy fürdő, wellness, fitness és szórakoztató központ várja egyszerre. Belépéskor a pénztárnál egy műanyag karórát kap, amivel a szekrénye zárját tudja működtetni. A modern szekrényes öltözőből a zuhanyzókon át jut a földszinti medencetérbe, ahol nyolc különböző méretű és vízhőfokú medence várja a fürdőzni vágyókat.

A meleg vizes medencék közelében további két Kneipp taposó medence is kialakításra került. A wellness atyjaként ismert német katolikus pap, Sebastian Kneipp (1821-1897) által kifejlesztett módszer javítja a vérkeringését, erősíti lába tartóizmait, és a medence alján elhelyezett legömbölyített kövek és kavicsok kellemes lábmasszázst biztosítanak. 

Aqua Palace élményfürdő vízi csodái várják

Az Aqua Palace medencéi közül az egyik közkedvelt meleg vizes medencét Pávai-Vajna Ferencről nevezték el, akinek munkásságával került feltárásra a hajdúszoboszlói gyógyvízkincs.  A medence melletti falakon elhelyezett korabeli fotókon kísérheti nyomon a geológiai munkálatokat, és érdekes bepillantást kap az 1930-as évek fürdőzőinek életébe is. Sok látogatót vonz a mozifürdő, melynek gyógyvizéből a dzsakuzzi működése közben, több monitoron keresztül érdekes filmek kerülnek bemutatásra. Szívesen kipróbálná?

A trópusi fürdő igazi látványosságot ígér.  A medencébe akár a csúszdáról is érkezhet. A nagy csobbanás után a mélyből, oldalról felülről váltakozó időpontokban üzemelő csobogók teszik még izgalmasabbá fürdőzését.  Szombati napokon zenés animációs családi szórakoztató programokon és éjszakai fürdőzésen vehet részt az Aqua Palace-ban.

Az Aqua Palace első emelete a gyermekeknek, és a kisgyermekes szülőknek épült.  A tervezők itt igazán mindenre gondoltak.  Külön csúszdákat szereltek fel a bébiknek, és külön a nagyobb gyermekeknek.  Külön medencében fürödhetnek az anyukák a bébikkel, és külön medencében úsztathatják őket. Hetente háromszor az Aqua Palace szervezett babaúszást rendez. 3 hónapos kortól ajánlott a babák még ösztönös úszás mozgásának fejlesztése. Tudta, hogy a babaúszás fejleszti a mozgás koordinációt, és ellenállást ad a későbbi gyermekbetegségekkel szemben. A babaúszóknak értelmi képességük és szocializációs készségük is fejlődik. A mamáknak és babájuknak pelenkázó és szoptató helyiséget alakítottak ki. A nagyobb gyermekek használhatják a gyermekcsúszdát, élvezhetik a pezsgőmedencét, vagy együtt csobbanhatnak anyával, apával a családi medencébe.

Ha gyerekei belefáradtak a fürdőzésbe, modern játszóház várja őket. Itt biztonságos körülmények között kipróbálhatják falmászó képességüket, vagy élvezhetik a lego szerű játékok sokaságát. Gyerekei nem fognak tudni betelni vele.

Kedveli a szaunázást? Két szinten, az első és második emeleti szaunavilágban élvezheti a finn szaunák, gőzkamrák és az infra szaunák kényeztetését.  Szaunázás után exkluzív pihenő csarnok várja.

Valami másra is vágyik még a hajdúszoboszlói élményfürdőben?

  • Az Aqua Palace szörf épületében többféle fitness szolgáltatás várja.
  • A hullámlovasok biztonságosan gyakorolhatnak a 2 pályás szörfön.
  • Ha a labda sportokat kedveli, akkor 2 squash pálya és asztalitenisz várja.
  • A második emeleti 25 méteres uszoda nemcsak az úszóknak ad edzőhelyet, hanem szervezett formában aqua-fittness gyakorlatokat végezhetnek azok, akik kíméletesen akarják erősíteni izmaikat.
  • Rendszeres kangoo, spinning, jóga, pilates, és aerobic tanfolyamok indulnak.
  • A kondicionáló teremben önállóan is fejleszthetik izmaikat.
  • Melyiket próbálná ki az élményfürdőben?

Az Aqua Palace önkiszolgáló éttermében az alakart ételek mellett két féle felnőtt és egy gyermek menü közül választhatnak, ha a felhőtlen szórakozásban és szakadatlan mozgásban megéheztek a családjával és a barátaival.

A családjával jön Hajdúszoboszlóra? Vagy inkább a barátaival tölt el a városban néhány napot? Próbálja ki a város legújabb vízi csodáját! Hajdúszoboszlón várja az Aqua-Palace élményfürdő.